Blog

Hogyan segíthet a megfelelő cumisüveg a hasfájás csökkentésében?

Avent
Avent
2021.04.20 12:49

Kólika. A rejtély, amely a világ minden táján kínozza a csecsemőket. Nem lehet teljesen megszabadulni tőle (ideiglenes és normális jelenség), de a megfelelő cumisüveg használata segíthet csökkenteni a kisbaba kellemetlen érzéseit.

Mi áll a kólika hátterében?

Mielőtt elmerülnénk a cumisüvegek világában, irányítsuk kicsit a figyelmünket a kólikára. Ennyit tudunk: a kólika egy ideiglenes szakasz az egészséges kisbabák életében, amelyet vigasztalhatatlan sírás jellemez, és általában 2 hetes és 3–4 hónapos kor között jelentkezik. Nem mellékesen pedig: valójában teljesen normális.

Sok kisbaba átesik rajta!

 

Táplálás hasfájás elleni cumisüveggel

Mi hát a kapcsolata a kólikának a cumisüveges táplálással? Nos, még ha a vigasztalhatatlan sírás jól ismert fázisa is a kisbabák korai fejlődésének, az oka gyermekenként változó lehet.

A hasfájást kiváltó egyik ok az éretlen emésztőrendszer (hiszen minden olyan új még!), és a pocakba kerülő levegő.

Ezt különösen fontos szem előtt tartani cumisüveges táplálás esetén, mivel a cumisüveggel táplált babák a szoptatott babáknál kicsit korábban mutathatják a hasfájás jeleit. Mi ennek az oka? A cumifej mellett a baba pocakjába jutó levegő, amely a kellemetlen érzésekért felelős.

Az ördög a részletekben rejlik

Hogyan lehet tehát gyermeke segítségére, ha azt gyanítja, hogy a cumisüveges táplálás közben levegőt is nyel?

Azt nem lehet megváltoztatni, hogy hogyan isznak a picik a cumisüvegből, a cumisüveg kialakítása azonban fejleszthető. Ezért beépítettünk egy egyedi szelepet a cumifejbe, amely behajlik, ahogy a kisbaba megszívja a cumit, megakadályozva a vákuum keletkezését, és visszaterelve a levegőt a cumisüveg alja felé. Így a levegő a cumisüvegben marad, távol a kicsi pocakjától, ezzel csökkentve a felfúvódást, a bukást és a büfögést.

Kutatások szerint ez a hasfájáscsökkentő kialakítás tényleg számít, és kellemesebbé teszi a kisbaba közérzetét az etetések során és azokat követően. Egy megfigyelésen alapuló vizsgálatban a londoni Childhood Nutrition Research Centre 145 egészséges, időre született kisbabát vizsgált 2 és 6 hetes korban. Azt találták, hogy a Philips Avent hasfájás elleni cumisüveggel táplált babák kevesebb hasfájást éltek át, mint azok, akiknél hagyományos cumisüveget használtak.

Ráadásul a Philips Avent hasfájás elleni cumisüveggel táplált babák esetében szignifikánsan kevesebb nyűgösség volt tapasztalható, különösen éjszaka, azokhoz képest, akiket hagyományos cumisüvegből etettek.

Tehát előfordulhat ugyan, hogy nem sikerül teljesen megszabadulni a hasfájástól (amely nem kóros és ideiglenes jelenség), segíthet a tünetek csökkentésében, ha olyan cumisüveget használ, amelyek kifejezetten a hasfájás csökkentésére terveztek. Éljen a kevesebb csuklással járó etetés!

Szeretne többet tudni a cumisüvegekről és a cumifejekről? Kattintson ide, és ismerje meg termékkínálatunkat.