Blog

HOGYAN HASZNÁLJUK A VEGYSZERMENTES ECOEGG MOSÓTOJÁST?

Ecoegg
Ecoegg
2021.04.22 07:07

A Mosótojás napjaink egyik legtrendibb vegyszermentes mosószere, mely gazdaságos kiszerelésben kapható, ezért egy mosás akár kevesebb mint 14Ft-ba kerülhet (kiszereléstől függően).

Hogyan használjuk a vegyszermentes Ecoegg Mosótojást?

A Mosótojás újrahasznosított anyagból készül, a benne levő fehér golyócskák főleg kókuszdió számazékot, mosószódát, mészkövet, szódabikarbónát tartalmaznak, melyek a szürke kerámia golyócskák (turmalin) együttes hatásával fejtik ki tisztító hatásukat. A Magyarhoni Földtani Társulat 2015-ben indította el „Az év ásványa” és „Az év ősmaradványa” programot, melynek célja a földtudományok két pillérének, az ásványoknak és az ősmaradványoknak a népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.” Az év ásványa 2020 címet a TURMALIN nyerte el. (forrás: wikikpedia)

A Mosótojás használatatkor öblítő használata nem szükséges, de megengedett. A ruhák öblítő használata nélkül is puhák lesznek, ezért sokan mindössze mosóparfümöt használnak, mellyel a ruhák kellemes illatúak lesznek. A Mosótojásban levő golyócskák vízlágyító hatásának köszönhetően nincs szükség vízlágyító szerek vagy egyéb adalékok hozzáadásához.

 

A Mosótojás vegyszermentességének köszönhetően érzékeny bőrűek is kiválóan használhatják beleértve a babaruhák mosását is.

Hidegvizes mosástól 60 oC fokig moshatunk vele színes és fehér ruhákat egyaránt. Fontos tudnivaló, hogy a  napi mosás végeztével a Mosótojást száraz helyre kell tenni, hogy a benne levő golyócskák ki tudjanak száradni.

Hogyan helyezzük bele a golyócskákat a Mosótojásba?

Először nyissuk szét a Mosótojást úgy, hogy benyomjuk a kis fehér gombocskát az oldalán és elfordítjuk ellentétes irányba az alsó és felső részét. A nagyobbik részébe töltsünk két csomag fehér és egy csomag szürke (turmalin) golyócskát, majd zárjuk vissza a tetejét.

Használat

A ruhákat helyezzük a mosógépbe, úgy hogy figyelembe vesszük a ruhák cimkéjén levő, mosására vonatkozó jeleket. Nem javasoljuk kézi mosású ruhák Ecoegg Mosótojással való gépi mosását. Mindíg gondosan kövesd a ruhák címkéjén feltüntetett mosási utasításokat. A színes és fehér ruhákat mosd külön.

Az Ecoegg Mosótojás jól elbánik a mindennapi szennyeződésekkel, ugyanúgy, mint a hagyományos mosószerek, de időnként szükséges a folttisztító használata a makacsabb szennyeződésekkel szembe. A foltos, erősen szennyezett ruhák előkezelése történhet ecoegg folttisztító krémmel vagy spray-vel, vagy más természetes alapú folttisztítóval. A folttisztító használata nem befolyásolja az ecoegg Mosótojás hatékonyságát.

A mosógépbe helyezett ruhák tetejére tedd rá az Ecoegg Mosótojást és indítsd el a mosóprogramot a megszokott módon (max 60 oC). Arra figyelj nagyon oda, hogy ne tömd teli a mosógépet ruhával (ez nem azt jelenti, hogy fél adagot kell betenni a gépbe!), mert kell a Mosótojásnak hely, hogy jól körbe tudjon forogni. Ez azt is jelenti, hogy csökkentett vízmennyiséget sem javasolt használni.

A mosás végeztével, ha a ruhákat áthelyezzük szárítógépbe vagy a mosógépünk szárítógéppel egybeépített, akkor figyeljünk rá, hogy a mosótojás ne kerüljön át a szárítógépbe, illetve ne legyen benne a mosógépben a szárítás ideje alatt, mert a mosógolyócskák hatékonyságát és élettartamát rendkívüli mértékben lerövidíti.

Tehát a Mosótojás haszálata rendkívül egyszerű. Sokan visszajelezték már, hogy a férjük is örömmel teszi be a mosást, mióta elkezdték a Mosótojást használni, mert nem kell méregetni, lötyögtetni csak behelyezni a Mosótojást a ruhák mellé.